Verzorging

Hier leest u hoe u uw bloemen het beste kunt verzorgen na aankoop.

stap 1 : Zorg voor een schone vaas, dit kunt u het beste doen door uw vaas 1 keer per maand in de vaatwasser te spoelen met een kort programma op een middelmatige temperatuur zonder wasmiddel.

stap 2 : vul de vaas met water, Vul de schone vaas met koud water of met het voedingsmengsel. Als het op is kunt u bijvullen met gewoon kraan water.

stap 3 : De stelen afsnijden of afknippen. U kunt de stelen op twee manieren inkorten. Manier 1 : afsnijden … dit doet u met een schoon mes , het schuin afsnijden is om de sapstromen in de steel niet af te sluiten, ook is schuin afsnijden de makkelijkste manier als u losse bloemen of bossen heeft gekocht en daar zelf mee wil gaan schikken. Het nadeel van afsnijden kan zijn dat wanneer u een boeket heeft gekocht uw boeket hierdoor uit vorm kan vallen, hier hebben we manier 2 voor. Manier 2 : afknippen… dit doet u met een snoeischaar met een gebogen bek, zoals u die in de tuin gebruikt,(zie foto hieronder). Hiermee hoeft u niet schuin te knippen maar kunt u recht afknippen, door de gebogen bek ontstaat een snijbeweging waardoor de sapstromen in de steel niet worden dicht geknepen zoals bij een gewone schaar.

Kies hier voor behandeling per soort bloemen. Tulpen_____Rozen_____Narcissen______Hyacinten_____Pioenen

Snoeischaar met gebogen bek

stap 4 : Schikken in de vaas. Pak de vaas met het voedingsmengsel en knip het elastiekje los. Doe de bloemen in de vaas, schudt het boeket een beetje los en zorg dat alle bloemen mooi zichtbaar zijn.

stap 5 : Klaar en Genieten maar!!!!!!